Rímskokatolícka Cirkev, farnosť sv. Mikuláša

Rehoľná kaviareň

03.01.2016 20:41

V rámci Roku zasväteného života, ktorý bude až do februára 2016, pozývame každý mesiac do našej farnosti rôzne rehoľné spoločenstvá, aby zdieľali ich rehoľný život s nami. Takto sme už privítali naše sestry z Kongregácie Notre Dame, rehoľníkov z Rehoľe dominikánov a nedávno aj rehoľníkov z Rádu menších bratov Kapucínov.

27. novembra k nám zavítali bratia kapucíni – Ján Felix Tkáč a Ondrej Tkáč, ktorí sú aj rodení bratia. Na sv. omši nás kázňou povzbudil brat Felix, na záver ktorej aj zahral a zaspieval známu pieseň. Jeho brat Ondrej zas na harmonike doprevázal náš spevácky zbor Radosť.

Obidvaja teda okrem toho, že sú aj rehoľný bratia – kňazi, majú aj známe hudobné skupiny – Felice a Kapucíni.

Svoje hudobné nadanie nám potom predviedli v prestávkach rozhovoru, ktorý s nimi pokračoval v pastoračnom centre. Dozvedeli sme sa čosi o ich povolaní k rehoľnému životu, o kapucínoch a aj hudobných projektoch.

Celé stretnutie prebiehalo vo veľmi humornej atmosfére, ktorá je bratom veľmi blízka – najmä br. Felixovi (viď naši moderátori, ktorí mali čo robiť, aby boli schopní položiť ďalšiu otázku, nakoľko sme sa všetci skoro stále smiali :-)).

Marek Vincze

Fotogaléria: Rehoľná kaviareň

Rímskokatolícka farnosť sv. Mikuláša v Senci © 2012-2023 Všetky práva vyhradené.

Created by JuVi, titulné foto Gabriel Szakál