Rímskokatolícka Cirkev, farnosť sv. Mikuláša

Keresztség

"A szent keresztség az egész keresztény élet alapja, a lelki élet ajtaja (vitae spiritualis ianua) és kapu a többi szentségekhez. A keresztség által megszabadulunk a bűntől, és mint Isten fiai születtünk újjá, Krisztus tagjai leszünk, betestesülünk az Egyházba és részeseivé váltunk az Egyház küldetésének." (A Katolikus Egyház Katekizmusa, 1213)

Dôležité informácie o podmienkach slávenia krstu je možné dozvedieť sa v kánonoch 849-879 Kódexu kánonického práva.

GYERMEKEK KERESZTELÉSE

Szükséges, hogy legalább az egyik szülő személyesen kérvényezze a gyermek megkeresztelését. Ezt a plébániahivatalban, félfogadási időben tehetik meg. A keresztség előtt a szülők és  keresztszülők részt vesznek a keresztségi katekézisen, amely szombatonként van délelőtt 10:00 órakor a pásztorházban. A gyerekek keresztelése rendszerint a plébániatemplomban a vasárnapi délelőtti szentmisék után történik.

FELNőTEK keresztelése

A felnőttek keresztelése esetében el kell végezni  a katekumenátust, ami egy hosszabb ideig tartó és mélyebb felkészülést jelent a keresztény beavatás szentségeiben (keresztség, bérmálás, oltáriszentség) való részersülésre, valamint magára a keresztény életre.

Jelentkezni lehet a plébániahivatalban.

 

 

 

Rímskokatolícka farnosť sv. Mikuláša v Senci © 2012-2023 Všetky práva vyhradené.

Created by JuVi, titulné foto Gabriel Szakál