Rímskokatolícka Cirkev, farnosť sv. Mikuláša

Keresztség

"A szent keresztség az egész keresztény élet alapja, a lelki élet ajtaja (vitae spiritualis ianua) és kapu a többi szentségekhez. A keresztség által megszabadulunk a bűntől, és mint Isten fiai születtünk újjá, Krisztus tagjai leszünk, betestesülünk az Egyházba és részeseivé váltunk az Egyház küldetésének." (A Katolikus Egyház Katekizmusa, 1213)

Dôležité informácie o podmienkach slávenia krstu je možné dozvedieť sa v kánonoch 849-879 Kódexu kánonického práva.

A GYERMEKEK KERESÉGE

A szülők akik szeretnék gyermeküket megkeresztelni, , jelentkezenek a plébánia hivatalban a hivatalos órákon belül.A keresztség előtt a szülők és  keresztszülők résztvesznek a keresztségi katechézisen amely szombatonként van délelőtt 10.00 órakor a pásztorházban.A gyerekek megkeresztelése vasárnaponként a plébánia templomban a délelőti szentmisék után ( 12.00 ) történik.

Időpontok  keresztelés és a keresztelés előtti katechézisre.

Abban az estetben, ha a gyermek elérte a katechézis kort egybe lehet kötni a keresztségre és a az első szentáldozásra való felkészítéssel.

FELNőTEK KERESÉGE

A felnőttek keresztelése esetében el kell végezni  a katechumenátot, amelyre általában szeptemberben kell jelentkezni a plébánia hivatalban. Jelenleg is folyamatban van a felnőttek előkészítése a keresztelésére az ú.n. katechumenát. A ketechézisekre minden hivőt szeretetel várunk, amelyek vasárnaponként 16.30 órai kezdetel a pasztorációs központban Szencen zajlanak.

 

 

Farnosť Senec © 2012 Všetky práva vyhradené.

Created by JuVi