Rímskokatolícka Cirkev, farnosť sv. Mikuláša

Farský deň 2016

07.06.2016 11:09

Farské námestie sa 28. mája už od rána začalo plniť rodinami našich farníkov, ktorí prišli ako jedna veľká rodina spoločne stráviť deň. Celý deň otvoril náš pán  farár Jozef Dúc s kaplánmi Tomášom a Csabom spoločnou modlitbou. Helenka Čajková pripravila s mládežníkmi divadielko O márnotratnom synovi, Janka a Lenka Debnárové pripravili pre deti pieseň ukazovačku a Pavol Blaho sa ako šikovný žonglér predstavil publiku. Pre deti boli pripravené stanovištia s úlohami, za ktoré získali farskú menu – sefary. Keď si ich zarobili dostatok, mohli si v obchodíku sv. Faustíny „nakúpiť“ hračky. Úlohy boli športové i tvorivé: vyrábanie z hliny, maľovanie na tašky, zdobenie medovníčkov, sadenie semienok, lukostreľba, maľovanie kriedou na chodník, podávanie prvej pomoci, hádzanie na terč a mnohé ďalšie. Zábavné boli héliové balóniky, ktoré menili deťom hlas, ale aj jazda na poníkoch.
Dospeláci si zatiaľ prezreli kostol sv. Mikuláša. Okrem súťažných stanovíšť si mohli malí i veľkí pozrieť prácu kovotepca alebo rezbára, farár Jožko Drobný, ktorý bol kedysi seneckým kaplánom, modeloval s deťmi lietadlá, Lukácsovci zabezpečili fotografovanie rodín.
Svätú omšu v kostole skrášlil spevácky zbor Radosť aj spevácky zbor maďarských skautov. Po omši sa začalo agapé. Podával sa guláš, cigánska, hotdogy, ale aj artikle zo súťaže o najlepší ovocný koláč a najlepší pagáč. Deti ocenili cukrovú vatu a palacinky, ktoré si robili pod holým nebom.
O 15:00 sa spoločne modlila Korunka Božieho milosrdenstva a po nej sa predstavili zbory a kapely zo Senca – zbor Stella, Schola Hungarica, Every Day, Spevácky zbor radosť, Maďarskí skauti a For You.
Farský deň mal presne takú atmosféru, akú si všetci želali – rodinnú, spoločnú, veselú a inšpirujúcu.

MO

fotky nižšie: Jaroslav Frčo

fotky Ferka Podolského si mžete pozrieť tu.

 

 

Fotogaléria: Farský deň 2016

Rímskokatolícka farnosť sv. Mikuláša v Senci © 2012-2023 Všetky práva vyhradené.

Created by JuVi, titulné foto Gabriel Szakál